Hosman

Voorletters: 
C.J.M.
Achternaam: 
Hosman
Straat: 
Parmentierstraat 2
Plaats: 
Leerdam
Telefoonnummer: 
0345 - 545 70 0
Mobiel nummer: 
06 - 414 33 787
Website: 
www.hosmanmediation.nl

- ervaren MfN registermediator
- Raad voor de Rechtsbijstand geregistreerd(werkt ook op basis van
gesubsidieerde rechtsbijstand)
- KIES omgangsbegeleider

- echtscheiding
- verbreking samenleving
- omgangsregelingen
- ouderschapsplan
- alimentatie

Ruim tien jaar begeleid ik als familiemediator bij Israels Van Kessel Advocaten mensen bij een echtscheiding of daarna, als het ouderschapsplan moet worden aangepast of de kinderalimentatie opnieuw moet worden vastgesteld. Mijn ervaring is dat als mensen met elkaar in gesprek blijven, inzicht krijgen in elkaars perspectief en zicht krijgen op dat wat zij zelf werkelijk willen, er altijd oplossingen zijn.

‘Geen zaak is hetzelfde. Elke mediation vraagt om een eigen aanpak. Soms betekent dit dat er meer aandacht nodig is voor het menselijke aspect om tot zakelijke afspraken te komen en soms is dat omgekeerd. Het is belangrijk om daar de juiste balans in te vinden. Dit betekent dat je goed moet luisteren en aanvoelen wat je cliënt echt nodig heeft. Alleen dan kom je tot oplossingen die echt werken.’

Mijn aanpak?
Als mediator kies ik voor een laagdrempelige en persoonlijke benadering en zorg ik voor een veilige omgeving die ruimte biedt voor een open gesprek. Mensen voelen zich meestal snel op hun gemak. Mijn aanpak is oplossingsgericht en toekomstgericht. Bovendien houdt ik ‘de lijnen’ graag kort en zorg voor een snelle reactie of afspraak op korte termijn.

Als KIES omgangsbegeleider ben ik opgeleid om ouders en hun kinderen te begeleiden bij het maken van een ouderschapsplan maar ook als moeder van twee tieners weet ik uit eigen ervaring wat er allemaal bij het ouderschap komt kijken en waar je allemaal rekening mee moet houden.

- Bestuurslid van de Stichting Mediators in Rivierenland (MIR)
- Docent aan de Vrije Universiteit van Amsterdam (VU) juridische faculteit
master conflicthantering
- Auteur ‘Eigenlijk hadden wij het best goed samen, verhalen over scheidingen’,
uitgeverij Thomas Rap (Bezige Bij) Amsterdam, 2018.