Arie Nennie

Arie Nennie voor zakelijke gespreksbegeleiding, mediation en conflictmanagement
Voorletters: 
A.W.
Achternaam: 
Nennie
Straat: 
Boslaan
Plaats: 
Maarn
Telefoonnummer: 
06 443 663 97
Mobiel nummer: 
06 443 663 97
Website: 
www.nenniemediation.nl

Arie W. Nennie FB (1964) volgde de economisch-juridische opleiding aan de Hogere Economische School “J. van Zwijndregt” in Den Haag. In 1987 trad hij in dienst bij Verenigde NBM Bedrijven NV (later NBM-Amstelland NV) en volgde de opleiding tot Federatie Belastingadviseur aan de Federatie Belastingacademie. In 2007 volgde hij de leergang Mediation bij de SRA Academie.
Vanaf 1990 werkte hij in de functie van concernfiscalist op de holding van NBM-Amstelland NV, een (destijds) beursgenoteerd bouw- en handelsconcern met circa € 2,5 miljard omzet, 220 werkmaatschappijen en 10.000 werknemers. Naast de behandeling van reguliere belastingzaken (waaronder de begeleiding van omvangrijke boekenonderzoeken) begeleidde hij vanuit de fiscale discipline meerdere complexe acquisities, interne herstructureringen en desinvesteringen.
Van 2001 tot 2011 bekleedde hij een soortgelijke functie bij DHV Holding BV, de moedermaatschappij van een internationaal advies- en ingenieursbureau met ca. 5.500 medewerkers, in de functie van Group taxation manager. In deze functie heeft hij ruime ervaring opgedaan met de fiscale praktijk van een internationaal werkende groep. DHV is actief in ca. 80 landen.
Als bedrijfsfiscalist was hij als onderhandelaar betrokken bij meerdere complexe fiscale geschillen.

Sinds 2008 biedt hij mediationdiensten aan via zijn bedrijf Nennie Mediation. Hij is NMI-gecertificeerd mediator en heeft zich inmiddels zelfstandig gevestigd. Hij richt zich op het begeleiden van partijen in zakelijke conflictsituaties, waaronder conflicten tussen belastingplichtigen en de belastingdienst. Hij is secretaris van de Vereniging van Fiscale Mediators (VFM).
Ook adviseert hij organisaties en bedrijven op het gebied van conflictbeleid en treedt op als neutrale gesprekbegeleider bij conflictgevoelige besprekingen, zoals hoorgesprekken e.d.
Hij is als mediator ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand en de Gerechten in Arnhem.