Cervix Mediation Miriam van Heijst-van der Lee

Cervix Mediation: gespecialiseerd en mediation en coaching bij scheiding
Voorletters: 
M.P.J.M.
Tussenvoegsels: 
van
Achternaam: 
Heijst-van der Lee
Straat: 
Noorderkroon,
Plaats: 
Schijndel
Telefoonnummer: 
0622087174
Mobiel nummer: 
0622087174
Website: 
www.cervixmediation.nl

Cervix Mediation richt zich met name op mediation en (individuele) coaching van ouders, kinderen en professionals die betrokken zijn bij een (echt)scheiding en/of familieconflicten.

Cervix Mediation heeft een ruime ervaring in het begeleiden bij het vormgeven van ouderschap in complexe scheidingen, alsmede de juridische en fiscale afhandeling van een (echt)scheiding) . Er wordt gewerkt vanuit een systemische benadering. Kinderen worden begeleid bij het kenbaar maken van hun wensen aan de ouders (uitgangspunt: de stem van het kind wordt gehoord en ouders nemen een besluit).

Naast mediation en coaching, geeft Cervix Mediation training en workshops over diverse onderwerpen rondom (echt)scheiding). Ook verzorgt Cervix Mediation intervisiebijeenkomsten.

Behalve MfN registermediator, is Miriam van Heijst-van der Lee ook Kindbehartiger, Bijzonder Curator Jeugdzaken, Ouderschapsbemiddelaar, KIES-Coach, KIES-Omgangsbegeleider en rechtbankmediator. Cervix Mediation is gespecialiseerd in het vormgeven van ouderschap bij (complexe) scheidingen alsmede de juridische en fiscale afhandeling van een (echt)scheiding.

In de praktijk van Cervix Mediation wordt gewerkt vanuit de visie dat het voor een goede ontwikkeling van het kind belangrijk is dat het kind contact heeft met beide ouders. Het netwerk wordt betrokken (systemische benadering) om ouders en kinderen te helpen gemaakte afspraken na te komen en de rust te bewaren.

De meeste ouders streven naar een gezamenlijk ouderschap na scheiding. Dit vraagt van ouders dat zij de conflicten tussen hen kunnen scheiden van het ouderschap. Soms lukt dat niet. Wanneer er conflicten tussen ouders blijven, kan solo-ouderschap rust in de situatie brengen. Ook bij solo-ouderschap (ook parallelouderschap genoemd) heeft het kind contact met beide ouders en hebben de ouders weinig tot geen contacten meer met elkaar. Cervix Mediation ondersteunt hierin.

Cervix Mediation biedt o.a. mediation op toevoeging. In een dergelijk geval is gratis mediation mogelijk wanneer er onvoldoende middelen zijn om de eigen bijdrage te voldoen.