Frens, W.J.

Voorletters: 
W.J.
Achternaam: 
W.J. Frens RA
Straat: 
Hoofdstraat
Plaats: 
DRIEBERGEN RIJSENBURG
Telefoonnummer: 
0343-516741
Mobiel nummer: 
06-53592137
Website: 
www.asselt.nl

Wilco Frens studeerde accountancy aan de postdoctorale deeltijdopleiding accountancy op de Vrije Universiteit te Amsterdam. Tot 1997 was hij werkzaam bij de Belastingdienst (Grote) Ondernemingen en de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD). In 1997 toonde hij zijn voorliefde voor het optreden als 'financiële en fiscale huisarts' door de overstap te maken naar Van Asselt. Sinds 1999 participeert hij in de maatschap Van Asselt adviseurs & accountants. Thans houdt hij zich als algemeen directeur onder meer bezig met de hoofdlijnen van de kantoororganisatie.
 
Bij cliënten (met name in het middenbedrijf) liggen zijn aandachtsgebieden op de ontwikkeling van visie en strategie, sparringpartnership, personal coaching en belastingadvisering. Hij heeft veel ervaring in de begeleiding van (en onderhandelingen bij) overnames en faillissementen met name waar het op vindingrijkheid en psychologie aankomt. Daarnaast richt hij zich in zijn relatiebeheer sterk op de mens-achter-de-ondernemer. Als mediator wordt hij in toenemende mate gevraagd om als bemiddelaar/begeleider in conflictsituaties op te treden. In diverse nalatenschappen treedt Wilco op als executeur-testamentair. Bij Wilco springt ook zijn maatschappelijke betrokkenheid in het oog. Hij bekleedt/bekleedde diverse bestuursfuncties en nam over een periode van ruim 12 jaar zitting in de raad van commissarissen van Rabobank Woudenberg-Lunteren na diverse jaren (vice-)voorzitter van de Raad van Toezicht van Rabobank Woudenberg en Omstreken te zijn geweest.
 
De ontwikkeling van jong talent binnen een veilige ‘bedding’ van normen en waarden, trekt ook zijn aandacht. Zijn functie als lid van de Raad van Toezicht van een van de grote scholen in Nederland (circa 10.000 studenten) geeft hem dan ook veel voldoening. Last but not least is hij vader van een gezin met 5 kinderen waar pleegzorg in de loop der tijd een steeds grotere plaats heeft gekregen.