Hans Kurvers

Voorletters: 
J.F.C.
Achternaam: 
Kurvers
Straat: 
Boeimeerhof
Plaats: 
Breda
Telefoonnummer: 
0765320444
Website: 
www.scheidingsdesk.nl

zie ook:
www.scheidingsdesk.nl
www.zenonmediation.nl
www.alimentatieservice.nl

Hans Kurvers werkt sinds 2005 als vaste breed georiënteerde rechtbankmediator voor verschillende rechtbanken. Hans is oprichter van Zenon scheidingsdesk bv Zenon mediation bv en Alimentatieservice en mede-initiatiefnemer van De Mediationshop.

Na het behalen van de post HBO studie Financiële Planning aan de Hogeschool van Breda, studeerde Hans Kurvers af aan de Universiteit Van Amsterdam voor de Studie Master in Financial Planning. Tijdens deze studie MFP heeft hij zich met name gespecialiseerd in financiële aspecten bij echtscheidingen en alimentatie berekeningen. Vervolgens heeft hij een studie mediation doorlopen en is hij Nmi gecertificeerd mediator geworden. Nadat Hans jaren werkzaam is geweest voor een gerenommeerde bank en een financieel adviescentrum startte Hans Kurvers in 2003 Zenon Scheidingsdesk en Alimentatieservice.

De combinatie van mediation en financiële kennis zorgt ervoor dat u op zowel op fiscaal, financieel als juridisch gebied de juiste begeleiding krijgt. Hans is ingeschreven het register van het Nederlands Mediation Instituut (NMI).

Hans heeft bij het NMI een assessment afgelegd en is ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand en gecertificeerd door DNV. Indien u hiervoor in aanmerking komt is gesubsidieerde rechtsbijstand mogelijk.

Gesubsidieerde mediation
Als u in aanmerking komt voor gesubsidieerde mediation, kunt u voor uw deel van de kosten een tegemoetkoming krijgen. Dit hangt af van het inkomen van u en uw partner en het vermogen dat u bezit. U betaalt zelf eenmalig een eigen bijdrage van minimaal € 50 euro. Afhankelijk van de duur van de mediation kan deze eigen bijdrage oplopen tot maximaal € 101. Om in aanmerking te kunnen komen voor de vermindering van de kosten voor mediation. De inkomensgrens voor gesubsidieerde mediation wordt per persoon bekeken. dus het inkomen van u en uw partner wordt niet bij elkaar opgeteld.. Het inkomen mag niet hoger zijn dan € 35.200,- bruto per jaar als u minderjarige kinderen heeft die op uw adres staan ingeschreven en wanneer u geen minderjarige kinderen heeft € 24.900,-. Ook wordt er naar u vermogen gekeken wanneer u onder de inkomensgrens zit en geen vermogen in box 3 betaalt komt u in aanmerking voor een toevoeging. Let op niet alle nmi register mediators kunnen een toevoeging voor u aanvragen.

Tijdens een mediation werkt Hans vaak samen met ing. Laura Kurvers-Vrieling ( ook nmi register mediator). Zij neemt indien u dat wenst, samen met Hans deel aan de mediation. Het tarief blijft hierdoor ongewijzigd. U krijgt dus 2 mediators voor de prijs van één.
Hans Kurvers is tevens gecertificeerd Juripax online mediator.

Rechtsbijstandsverzekering
Heeft u een rechtsbijstandsverzekering afgesloten, informeer dan bij uw verzekeraar of deze mediation vergoedt. Das rechtsbijstand vergoedt mediation bij echtscheiding.
Dienstverlening op basis van uurtarief
Hans Kurvers verleent zijn diensten tegen een vast tarief: € 184,45 all in per uur. U krijgt een tijdverantwoording overlegd met daarin het aantal uren besteed.

Afspreken van een vast bedrag.
Wilt u vooraf weten waar u aan toe bent kies dan voor een vaste prijsafspraak. Tijdens een intake kunnen wij een inschatting maken van de te verrichten werkzaamheden waardoor u vooraf weet waaraan u toe bent.