Ingrid Hovelynck

Ingrid Hovelynck
Voorletters: 
I.C.M.
Achternaam: 
Hovelynck
Straat: 
Dorpsstraat
Plaats: 
De Bilt
Telefoonnummer: 
030-2250101
Mobiel nummer: 
06-29584371
Website: 
www.ingridhovelynck.nl

Ik ben psycholoog, organisatie-, communicatieadviseur en NMI gecertificeerd mediator.

Psycholoog
In 1987 studeerde ik af als organisatiepsycholoog en ergonoom. Daarna werkte ik bij verschillende bedrijven als organisatieadviseur en personeelmanager.

Communicatieadviseur
In 1997 startte ik samen met Herbert Korbee ons communicatieadviesbureau Korbee & Hovelynck. Korbee & Hovelynck brengt mensen bij elkaar die samen beleid moeten maken of uitvoeren. We doen dat door een goed proces uit te denken en (mee) uit te voeren. Rijksoverheden, provincies, waterschappen en gemeenten zijn onze belangrijkste opdrachtgevers. Ruimtelijke ordening, mobiliteit en water- en milieubeleid onze belangrijkste markten.

Mediator
Het werk van Korbee & Hovelynck wordt ook wel preventieve mediation genoemd. Daarom was het een kleine stap om mediator te worden.
Als mediator begeleid ik mensen die met elkaar in conflict zijn en die een werkbare oplossing daarvoor zoeken.
Ik buig mij over conflicten tussen bijvoorbeeld:
- overheid en burgers;
- buren;
- vrijwilligers en de organisatie waarvoor zij zich inzetten;
- werkgever en werknemer;
- mensen binnen een afdeling of een team.

Een conflict maakt veel stuk en kost bergen energie! Laten we liever om de tafel gaan zitten en onderzoeken waar het nou werkelijk om gaat, daar ligt de sleutel voor een oplossing. Je hoeft het niet met elkaar eens te worden, als je maar begrijp hoe de ander erover denkt. Dan kunnen we zoeken naar een werkbare oplossing.