Kamstra-Mediation

Voorletters: 
G.
Achternaam: 
Kamstra
Straat: 
wilhelminalaan km 16
Plaats: 
Hoorn
Mobiel nummer: 
0653848965
Website: 
www.kamstra-mediation.nl

We leven in een steeds complexere samenleving en willen meer opkomen voor onze rechten. Het is een fictie om te denken dat alles volgens de regels verloopt in een samenleving als de onze.
Conflicten komen meer aan de oppervlakte dan vroeger, ze vragen eerder naar oplossingen. Gelukkig leven we in een tijd dat we oplossingen niet alleen van een beslisser (bv rechter) laten afhangen, maar daar zelf ook een inbreng in willen hebben. We lossen met elkaar de conflicten op. Denk aan interne arbeidsconflicten waar medewerkers vaak zelf zeggen: “dat lossen we onderling wel op”. Of burenruzies waarbij er altijd wel is die zegt dit kan niet meer dit moet “uit de wereld”!
Helaas komt het ook voor dat we er niet in slagen om een conflict op te lossen, of we laten het conflict liggen om uiteenlopende redenen. Een procedure via de rechter is een optie, maar hoeft niet altijd goed te zijn, want na een procedure is de verhouding tussen de conflictpartijen meestal verstoord. De waant zich winnaar, de ander voelt zich verliezer, daarna is een goede relatie vaak niet meer mogelijk.

Scheidingsbemiddeling

Een scheiding is meestal geen leuke gebeurtenis. Veelal betekent het een moeilijke periode voor alle betrokkenen. En behalve dat het een moeilijke en pijnlijke tijd kan zijn, staan er tevens voor iedereen grote belangen voor de toekomst op het spel. In het algemeen zullen bij een scheiding de gezamenlijke bezittingen moeten worden verdeeld, zal de financiele ondersteuning moeten worden geregeld en als er kinderen zijn zal het toekomstige ouderschap nu moeten worden vormgegeven.
Waar het er bij een juridisch steekspel om gaat om winnaars en verliezers te maken, gaat het er bij mediation juist om dat niemand een verliezer wordt. Mediation biedt in deze situatie de beste kansen om goed door deze periode heen te komen. En om tevens ieders belangen zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. Mediation gaat er namelijk van uit dat u zelf het beste weet wat in uw situatie de meest geschikte oplossing is. Hierbij neemt u als betrokken partijen zelf verantwoorde, weloverwogen en evenwichtige beslissingen.