Lia Laupman

Voorletters: 
C.
Achternaam: 
Laupman
Straat: 
Hogestraat
Plaats: 
Druten
Telefoonnummer: 
0487-540110
Website: 
www.lucida.nl

Lia Laupman is sinds 2001 eigenaar van Lucida, mediation, coaching, training en juridisch advies in Druten. Binnen Lucida werkt zij met meerdere personen.

Lia is zeer actief op het gebied van mediation. Als gecertificeerd mediator (bij het Nederlands Mediation Instituut NMI èn internationaal: IMI) is zij onder meer verbonden aan de Provincie Gelderland en is zij rechtbank-mediator bij de rechtbank en het gerechtshof Arnhem en Roermond. Zij is lid van de NMI groep arbeidsmediation. Zij heeft een zeer grote ervaring opgedaan in zowel arbeidsgeschillen en zakelijke conflicten, conflicten in het onderwijs en geschillen tussen burger en overheid, als in mediations op het gebied van familieomstandigheden (echtscheidingen, omgangsregelingen en erfenissen).

Hiernaast is zij een ervaren coach. Zij is aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) en is geregistreerd ZKM coach. Zij begeleidt binnen de context van werk, bestuurders, leidinggevenden en medewerkers, maar is onder andere ook actief relatiecoach.

Een kleiner deel van haar werkzaamheden betreft het juridisch advies (specialisatie arbeidsrecht), trainingen -zij is geregistreerd bij het CRKBO- en workshops in mediation(vaardigheden), conflictmanagement, onderhandelen en communicatie.
Zij is één van de auteurs van het boek "Vaststellingsovereenkomst en mediation" uit de mediationreeks van uitgeverij SDU.

Lia Laupman heeft ruime bestuurservaring, leidinggevende ervaring, is Ombudsman van een groot bedrijf in Nijmegen en voorzitter van de Klachtencommissie Woningcorporaties. Zij is vóór het jaar 2001 vele jaren werkzaam geweest voor grote organisaties (UMC, ING), waarbij ze vaak als adviseur of bemiddelaar werd betrokken bij conflicten binnen en buiten de organisatie.

Haar stijl is te omschrijven als doelgericht, positief en zorgvuldig. Zij confronteert waar nodig en werkt graag resultaatgericht met oog voor het verleden. Zij wekt snel vertrouwen door haar rust en respectvolle benadering. Hierdoor komen mensen in beweging, juist daar waar dat nodig of helpend is.