mr A.P.L. Pinkster

Voorletters: 
A.P.L.
Achternaam: 
Pinkster
Straat: 
Meeuwenlaan
Plaats: 
Amsterdam
Telefoonnummer: 
0206321060
Website: 
www.pinkstermediation.nl

Na mijn studie Nederlands Recht ben ik in 1978 als advocaat begonnen, en dat ben ik tot op heden. In de loop der jaren heb ik uitgebreide kennis opgedaan van en ervaring in het familierecht, het arbeidsrecht, het sociaal verzekeringsrecht en het strafrecht.
Sinds 2006 ben ik tevens mediator. De keuze voor het mediatorschap als tweede beroep is ingegeven door de praktijkervaring dat een rechtszaak niet altijd een duurzame oplossing brengt, zelfs niet als het resultaat voor de cliƫnt gunstig is.
Mediation is een goede manier om een conflict te beslechten als je nog verder wilt met elkaar, of juist als je prettig uit elkaar wilt gaan. Het helpt je er samen goed uit te komen, of dat nu in de relatiesfeer is, in de werksfeer, in een zakelijk geschil of in een ander geschil waar de emotie aan de oppervlakte kan komen, bijvoorbeeld bij letselschade.
In mijn beide beroepen houd ik mijn kennis en kunde goed bij, ik vind kwaliteit belangrijk.
Ik ben MfN Registermediator,Full Certified ADR mediator en Certified IMI mediator. Dat betekent dat ik voldoe aan de eisen die de Stichting Kwaliteit Mediators stelt, waardoor ik o.a. voor overheidsinstanties mag mediaten.
Daarnaast ben ik rechtbankmediator bij de rechtbank Amsterdam, lid van verschillende specialistenverenigingen, en ben ik mediator in strafzaken.
Verder spreek ik vloeiend Italiaans en Engels, zodat een mediation in een van die talen zonder hulp van een tolk kan plaatsvinden. Mijn ervaring is dat dit de gesprekskwaliteit ten goede komt.

Behalve als mediator ben ik ook beschikbaar als gespreksbegeleider.

Op mijn mediations is het MfN-mediationreglement 2008 van toepassing.