mr. Vivien Pengel-Calmez

Voorletters: 
V.V.
Achternaam: 
Pengel-Calmez
Straat: 
Burgermeester van Reenensingel ( Bezoekadres)
Plaats: 
Gouda
Telefoonnummer: 
00 31 (0) 182526306
Mobiel nummer: 
00 31 (0) 630179894
Website: 
www.giservices.biz

Vivien is vanaf 1993 international actief als mediator. Zij is een jurist met maatschappelijkwerk en zakelijke dienstverlening, zoals: de offshore, vennootschapsrecht, contractenrecht, arbeidsrecht, EU en internationale handel, als achtergrond. Dit alles in de breedste zin des woord.

Voor de private dienstverlening vormt o.a. arbeidsrecht en aanverwante vraagstukken en het familierecht bestaande uit: echtscheiding en aanverwanten een groot deel van haar dagelijkse werkzaamheden. Vivien is tevens aangesloten bij verschillende Rechtbanken, Juridische loketten en de Raad voor de Rechtsbijstand.

Vivien is meertalig: spreekt vloeiend Nederlands, Engels, Spaans en Papiamento en in iets mindere mate ook Frans. De Duitse en Surinaamse talen worden door haar passief beheerst.

Wat kunt u verwachten:
Bij Vivien staat voornamelijk de individuele mens en de hiermee gemoeide (levens)uitdagingen centraal. Dit is dan ook haar uitgangspunt bij geschillen tussen personen onderling, zowel in privésfeer als in zakelijk verband. Daarbij is het essentieel dat partijen de regie en verantwoordelijkheid voor het resultaat van de mediation behouden. Een voor alle partijen zo positief mogelijk resultaat zal zeker behaald (kunnen) worden indien partijen hun op te lossen geschil, probleem dan wel hun verschil van meningen (leren) herkennen. Dit zal dan leiden tot de noodzakelijke onderhandelingen om te komen tot een resultaat die voor alle participerende partijen meer dan acceptabel is. Deze aanpak leidt tot maatwerk, ook bij ingewikkelde geschillen en uiteindelijk tot een Win/Win situatie.

Werkervaring en Nevenfuncties: Vivien kan buigen over een professionele-carrière van meer dan 35 jaar, waarvan de laatste 20 jaar als leidinggevende staf / beleidsmedewerker en / of als adviseur binnen de sociale - economische - financiële – overheid – commerciële – en training sector. Zij heeft tal van personen, processen en ("offshore") bedrijven gemanaged en / of bijgestaan. Zij is jarenlang werkzaam geweest bij de economische zaken, belast met de internationale handel en aanverwante verdragkwesties. Daarna was zij bij de Rabobank werkzaam als hoofd juridische zaken waarbij zij tevens lid is geweest van o.a.: the board of managers"; “The Credit Committee” als Juridische adviseur in verband met risico's ten aanzien van (her) financiering van “corporaties”; The Audit and Compliance Committee", belast met “ MOT” aangelegenheden. Hiervoor is zij werkzaam geweest in de sociale / welzijn en zorg sector.

Opleiding en Trainingen: Vivien heeft de Rechten Studie gevolgd aan de Vrije Universiteit VU)te Amsterdam en aan de Universiteit van de Nederlandse UNA) Antillen. Hiervoor heeft zij succesvol een Maatschappelijkwerk opleiding gevolgd aan de Hoge School te Drie Bergen Zeist en een opleiding in de zorgsector.

Daarnaast is zij lid van de NMV (Nederlandse Mediation Vereniging), IMI (International Mediation Institute), Regiogroep Mediators Haaglanden, RMA (Rotterdamse Mediation Associatie), de CML (Centrum de Mediation Luxembourg) en locale coördinator van de EMNI (European Mediation Network Initiatieve). Zij is tevens mede coördinator van de boekintervisie bijeenkomsten bij het Gerechtshof Den Haag. Voorts is zij lid van de Raad van Toezicht van Profor te Amsterdam en secretaris van Stichting Uit Jezelf.

Hobby’s: Gezin, Reizen, Koken, Lezen en Golfen.