Nijholt Mediation

Voorletters: 
P
Achternaam: 
Nijholt
Straat: 
Zuidend
Plaats: 
Sneek
Telefoonnummer: 
06-55513936
Mobiel nummer: 
06-55513936
Website: 
www.nijholtmediation.nl

Mijn naam is Piet Nijholt, geboren in 1964 en eigenaar van " 180 graden om", praktijk voor training & coaching. Naast mijn ervaring (sinds 2007) als trainer/coach Emotioneel Lichaamswerk (ELW)®, heb ik in 2010 een opleiding tot Allround Mediator bij het Mediation College in Bergen gevolgd. Ik sta ingeschreven bij het Nederlands Mediation Instituut (NMI) als gecertificeerd mediator.

Al vroeg in mijn leven ben ik geboeid door de onderlinge relaties van mensen. Hoe blijf je goed communiceren, hoe blijf je bij elkaar betrokken en hoe blijf je naar elkaar luisteren? Kortom, hoe ga je nu prettig met elkaar om! Dit is niet altijd eenvoudig, zeker niet als er verschillende belangen zijn en de emoties hoog oplopen.

In het heetst van de strijd worden er dan soms dingen gezegd en beslissingen genomen die de relatie ernstig verstoren. Dat is niet handig als je buren bent of bijvoorbeeld als je gaat scheiden en samen nog kinderen hebt. Bemiddeling door een mediator kan dan uitkomst bieden. De mediator biedt de mogelijkheid dat beide partijen hun verhaal kunnen doen en naar elkaar kunnen luisteren. Als de lucht dan weer wat geklaard is, kunnen er afspraken gemaakt worden waar alle betrokkenen zich in kunnen vinden. Bijkomend voordeel is dat je hiermee ook een dure en emotionele rechtszaak voorkomt