Pip N. Smits

PipTalk Mediation
Voorletters: 
Pip N.
Achternaam: 
Smits
Straat: 
Weena-Zuid
Plaats: 
Rotterdam
Telefoonnummer: 
0107997427
Website: 
PipTalkMediation.nl

Pip N. Smits werd geboren in 1964 in Rotterdam en vertrok in 1985 naar de V.S. met $100 en 1 koffer om acteren te studeren. Via een detour studeerde Pip in New York en behaalde haar Bachelor degree, Magna Cum Laude, in 1993. Pip ging erna naar Law School in Los Angeles en in 1998 behaalde zij haar Juris Doctor degree. Pip werkte voor enkele grote advocaten kantoren in Los Angeles en was ook General Counsel voor meerdere ziekenhuizen en healthcare facilities.

In april 2006 opende zij haar advocaten kantoor, Law Offices of Pip N. Smits, net buiten LA. Pip sloot haar kantoor in september 2016, toen zij remigreerde naar Nederland. In oktober 2016 opende zij haar kantoor PipTalk Mediation in Rotterdam. Pip is MfN-register mediator, attorney at law en jurist.

Pips “no-nonsense” aanpak is het resultaat van jarenlange ervaring met “alternative dispute resolution” in de V.S. Pips doel is om een proces te introduceren dat professioneel, zakelijk, efficiënt, kostenbesparend en eerlijk is en wat het conflict beëindigt. Meestal kan een conflict in 1 dag worden opgelost.
De partijen zitten in aparte ruimtes en Pip loopt heen en weer. Zo kan iedere partij vrijuit praten want de “tegen partij” is er immers niet bij. Niks weken door praten en maanden de wond open blijven houden. Niemand wil in een conflict blijven hangen. Het conflict moet deskundig worden opgelost zodat iedereen verder kan en dit vervelende hoofdstuk achter zich kan laten. Het proces verstoort zo min mogelijk de “business operations” en niemand hoeft onnodig in een slachtoffer rol te blijven vastzitten. Tja, soms kunnen we allemaal een PipTalk gebruiken!

Please visit: PipTalkMediation.nl....it is not just mediation!