Theo Zwiers

Voorletters: 
T.J.H.
Achternaam: 
Zwiers
Straat: 
Enschedesestraat
Plaats: 
Hengelo
Telefoonnummer: 
074-2421832
Website: 
www.hnvg.nl

Theo Zwiers behandelt echtscheidingen in Hengelo, Enschede en Oldenzaal als scheidingsbemiddelaar en echtscheidingsadvocaat. Mensen die willen scheiden kunnen bij hem terecht voor het berekenen van alimentatie voor hun ex-partner en kinderalimentatie, het vaststellen van omgangsregeling of co-ouderschap en het regelen van de boedelscheiding. Hij is deskundig in familierecht in brede zin.
Meer informatie
Theo Zwiers: ‘Scheiden voor de rechter geeft alleen verliezers. Als mensen kiezen voor scheidingsbemiddeling, lossen zij samen hun probleem op en kunnen zij elkaar na afloop vaak nog recht in de ogen kijken. Mijn ervaringen met mediation zijn zeer positief. Het is in een mediationproces van groot belang dat de echtgenoten goed met elkaar blijven communiceren en open staan voor elkaars standpunten. De taak van de mediator is om dit proces goed te begeleiden. Ik draag er zorg voor dat de echtgenoten aan het einde van de rit een regeling hebben getroffen waar ze allebei achter staan. Zeker als er kinderen bij betrokken zijn, is het van groot belang dat de scheiding in overleg wordt geregeld. De ex-echtgenoten blijven immers altijd ouders van hun kinderen.

De positie van kinderen staat centraal bij mijn bemiddeling. Een scheiding doet veel met een kind. Iemand moet de positie van de kinderen beschermen. Die iemand ben ik. Want ik ben een onafhankelijke partij, maar kom op voor de belangen van de kinderen.
Ik begeleid de partijen in het doolhof waarin ze terechtkomen bij hun scheiding: op fiscaal, financieel en juridisch gebied. De partijen bereiken op deze manier samen de beste oplossing. Als het nodig is, kan ik mensen doorverwijzen voor specialistische hulp, bijvoorbeeld van een psycholoog.

Ik vind het mooi om te zien dat mensen onder begeleiding van een derde tot afspraken kunnen komen die ze tevoren niet hadden bedacht. En dat zonder dat het proces is verhard. Bij mij gaan klanten tevreden de deur uit, met een getekend convenant. Dat geeft mij als mediator veel voldoening.’